Hlavní obsah

První tuning Ferrari F12 Berlinetty zvedl výkon na 763 koní

Novinky, maž

Německá firma Novitec prostřednictvím své divize Rosso přináší na trh vůbec první tuningový paket pro nejnovější model z Maranella. Ferrari F12 Berlinetta dostalo snížené pružiny, jiná kola, dvanáctiválec má o 23 koní vyšší výkon.

Foto: Novitec Rosso

Ferrari F12 Berlinetta - úprava Novitec Rosso

Článek

Výkon dvanáctiválcového motoru se o mnoho nevýšil. Z původních 740 koní je nyní díky přeprogramování řídící jednotky 763 k (561,5 kW). Točivý moment také o mnoho nevzrostl – ze 690 Nm je to nyní 703 Nm při 6300 otáčkách. Mírně se zvýšila i nejvyšší rychlost, a to konkrétně o 5 km/h na současných 345 km/h.

Mezi další úpravy patří nová 21palcová kola vpředu a vzadu ještě o palec větší s vysokorychlostními pneumatikami Pirelli. Šířka pneumatik vzadu je 335 mm. Dokoupit lze i jiné pružiny, které sníží světlou výšku o 40 mm blíže k silnici.

Foto: Novitec Rosso

Ferrari F12 Berlinetta - úprava Novitec Rosso

Dočkají se i zájemci o hlučnější výfuk; tlačítkem na přístrojové desce se otevírá klapka ve výfukovém systému, která zajistí ještě říznější akustický projev.

Další úpravy pro F12 Berlinettu, které budou zahrnovat větší zvýšení výkonu motoru a nové aerodynamické prvky, se podle Novitecu již vyvíjejí.

Foto: Novitec Rosso

Ferrari F12 Berlinetta - úprava Novitec Rosso

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám