Hlavní obsah

Neoznačený výkop v Rusku poslal auto na střechu

Na opravy a uzavírky silnic jsou čeští řidiči zvyklí, a ani nemusí jezdit po D1. Vždy je však překážka dobře označena, stovky i tisíce metrů předem stojí u silnice značky. V Rusku to však nemusí být pravidlem, jak ukazuje video zveřejněné koncem minulého týdne.

Foto: Profimedia.cz

Třeba takto jednoduše by stačilo označit překážku a k nehodám by nedošlo. (Ilustrační foto)

Článek

Incident se dle údajů ve videu stal 2. června nad ránem, dle popisku videa na ulici Ostuževa ve městě Voroněž. Nadjezd, po kterém tato ulice vede, se podle staršího článku na ruském webu DorInfo měl opravovat od konce dubna do 31. května letošního roku. Přitom měla být doprava svedena do pravých jízdních pruhů.

Všimněte si dvou aut, která levým pruhem předjíždějí provoz v pravém pruhu – najednou se před prvním zjeví hromada hlíny a pošle ho do vzduchu. A hned po něm ještě jeden vůz.

Překážka v silnici přichází bez jakéhokoliv označení; kamerový vůz ujede za 12 vteřin, než přibrzdí před hromadou, desítky, možná i stovky metrů. Značky jsou vidět až dál, zhruba v místech, kde první auto skončilo na střeše.

Mohl jeho řidič nehodě zabránit? Chce se říci, že ano – na brzdu šlape až ve chvíli, kdy došlo ke kontaktu, takže je možné, že se pořádně nevěnoval řízení. Ovšem vidět neoznačenou hromadu tmavé hlíny na tmavé silnici s dostatečným předstihem je obtížné.

Proč značky nebyly před první hromadou hlíny, jestli je někdo např. ukradl, nebo jestli to byla hrubá nezodpovědnost pracovníků stavby, prozatím nebylo oznámeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám