Hlavní obsah

Zvenku malý, uvnitř velký: Mercedes GLB bude mít sedm míst

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes nové GLB představí již 11. června v deset hodin dopoledne našeho času. V Utahu se odhalí kompaktní crossover se sedmimístným uspořádáním. Otázkou zůstává, jestli si při plánované velikosti novinky úplně dozadu někdo opravdu sedne.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Mercedes-Benz GLB Concept

Článek

Mercedes se s novým GLB chystá jednak vyplnit i tu poslední mezírku v populárním segmentu SUV všech velikostí a kategorií, ale také trochu se svézt na vlně třídy G. Ta je obrovsky populární, a i přes vysokou cenovku se na novinku čeká poměrně dlouho.

I proto zřejmě Mercedes modelu GLB nadělí podobně hranatou karoserii, avšak s více silničním zaměřením a více pro „masy”. Zatím jsme viděli jen předprodukční koncept, který ukazují fotografie. Před premiérou úplně nového člena rodiny třícípé hvězdy prezentují Němci krátkou upoutávku, která se ptá, kolik se do auta vejde lidí. Nakonec z něj vystoupí řidič a šest pasažérů.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

S velkými sedmnáctipalcovými ráfky a terénními pneumatikami BF Goodrich vypadá auto dost drsně

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Tohle je takové klasické SUV

Sedmimístná auta dnes obyčejně začínají spíše o kategorii výš, než jak se zatím na plánované GLB nahlíží. Hranaté tvary jistě pomůžou, co se prostoru na hlavu týče, ale stejně bude zajímavé zjistit, jak moc bude třetí řada použitelná. Pokud alespoň pro malé děti, i to lze v této kategorii považovat za úspěch.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Interiér stejný jako v GLA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám