Hlavní obsah

Kombík a crossover od Mini jsou díky kúře JCW nejvýkonnějšími v historii značky

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní verze značky Mini se vždy jmenovala John Cooper Works. Sportovně naladěný hatchback je fantastická hračka. Jenže Mini teď nabízí takhle doladěné i kombík Clubman a crossover Countryman.

Foto: Mini 3x

Mini Clubman a Countryman mají opravdu výkonnou verzi John Cooper Works.

Článek

JCW, jak se zkratkou těmto speciálním verzím říká, dostaly hodně zajímavý motor. Samozřejmě pochází od BMW a je to dvoulitrový TwinPower Turbo motor. To znamená, že z těch dvou litrů dokáže pomocí turbodmychadel vymáčknout 225 kW (306 koní) a točivý moment 450 N.m. Zajímavý je posun proti JCW minulé generace. Je tu nárůst o 55 kW a 100 N.m!

Clubman s tímto agregátem zrychlí na stovku za 4,9 s. a Countryman za 5,1 s. Obě verze přitom mají standardně pohon všech kol.

Foto: Mini

Tohle Mini už není vůbec mini. Je to pořádně velké auto.

Foto: Mini

Všimněte si hlavně řadicí páky - manuál tu prostě nenajdete.

Změn je na autě docela dost. To nejdůležitější je asi přepracovaný kompletní chladicí okruh, který se podobá víc závodním vozům. Na podvozku najdeme tužší zkrutné stabilizátory, větší kotouče a v motorové části pak jsou výztužné rozpěry. Zajímavé je, že auto přišlo o manuální převodovku a jedinou možností je osmistupňový Steptronic Sport s mechanickým závěrem zadního diferenciálu.

Vzhledově je auto jiné hlavně svým bojovým červeným zabarvením. Samozřejmostí jsou hodně sportovní sedačky nebo přední LED světlomety. Cena vozů ještě nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám