Hlavní obsah

Mercedes poprvé vyrábí auta v Rusku. U otevření nové automobilky nechyběl Putin

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu vůbec poprvé, co nové osobní mercedesy mohou nést plaketku „vyrobeno v Rusku“. Pro třícípou hvězdu se jedná o stěžejní trh, vozy z automobilky poblíž Moskvy ale do jiných zemí nepoputují.

Foto: Mercedes-Benz 3x

Šéf Daimleru Dieter Zetsche (vlevo) s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a německým ministrem hospodářství Peterem Altmaierem (vpravo).

Článek

Zástupci Daimleru v čele s Dieterem Zetschem se 3. dubna setkali s Vladimirem Putinem u příležitosti zahájení produkce první automobilky Mercedesu v Rusku. Německá automobilka do komplexu umístěného zhruba 40 kilometrů severně od Moskvy investovala 250 milionů eur, tedy v přepočtu zhruba 6,5 miliardy korun.

Foto: Mercedes-Benz

Nová automobilka byla za dva roky postavena u Moskvy.

Nová fabrika má do regionu přivést více než tisíc nových pracovních míst. Pro Mercedes je umístění automobilky vcelku logickým krokem, protože prodeje zde Němci za posledních deset let více než zdvojnásobili.

Továrna o ploše 85 hektarů byla postavena za dva roky a začala s produkcí třídy E v karosářské verzi sedan. Ovšem v blízké budoucnosti se má portfolio rozšířit o několik SUV. Vozy zde vyrobené jsou ale určené striktně pro ruský trh.

Foto: Mercedes-Benz

Produkci sedanu třídy E doplní několik modelů SUV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám