Hlavní obsah

Tesla skončila v řece. Auto podle řidiče samo přidalo plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský řidič Tesly Model S neplánovaně zaparkoval v řece poté, co jeho vůz údajně sám od sebe přidal plyn. Tedy řidič Siao Čchen tvrdí, že se incident v minulém týdnu udál přesně takto.

Foto: Tesla

Tesla Model S (ilustrační foto)

Článek

Siao Čchen čínským médiím sdělil, že když přijížděl k nabíječce Supercharger v Čching-pchu, předměstském obvodě Šanghaje, vůz najednou sám přidal plyn, prorazil zábradlí a skončil v mělké řece. On i jeho spolujezdkyně z auta vyvázli bez zranění.

Skutečná příčina nehody je zatím předmětem vyšetřování. Výhodou v tomto případě je, že vozy Tesla mají palubní diagnostiku, která dokáže přesně říci, co se stalo.

Za zmínku stojí, že tohle není první případ, kdy vozy Tesla podle řidičů samovolně zrychlovaly. Vloni v dubnu médii proběhla zpráva o tom, že Model X takto prorazil zeď posilovny. Podle webu Electrek, který zprávu přinesl, je v těchto případech na vině většinou pouhá záměna pedálu brzdy s pedálem plynu na straně řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám