Hlavní obsah

Volkswagen odhaluje T-Roc R. Sportovní crossover má 300 koní

Právo, laz

Po několika upoutávkách se Volkswagen rozhodl ukázat svůj sportovní crossover oficiálně. Verze R T-Rocu přináší techniku Golfu R či Cupry Ateca. Výrazně se liší i po stránce designové. Výstavní premiéru čekejte v Ženevě.

Foto: Volkswagen 4x

V nárazníku jsou u verze R na každé straně tři LED diody.

Článek

Crossovery jsou trendy a bylo jen otázkou času, než si sportovní oddělení různých značek už nebudou hrát jen s hatchbacky, ale pořádně přiostří také zvýšené varianty. Je tomu tak nyní i v případě Volkswagenu Motorsport.

Verze R pro T-Roc znamená dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 221 kilowattů, tedy 300 koní a maximálním točivém momentu 400 Nm. Díky tomu vůz uhání až 250 kilometrů za hodinu a kulatost technických údajů jen těsně narušuje udávané zrychlení z nuly na sto, které činí 4,9 sekund.

Foto: Volkswagen

Devatenáctipalcové disky kol skrývají brzdy z Golfu R Performance.

Foto: Volkswagen

Specifická je čtveřice koncovek výfuků na zádi.

Síla motoru se přenáší skrze dvouspojkovou sedmistupňovou převodovku na všechna čtyři kola. Brzy mají sedmnáctipalcové vratné kotouče z Golfu R Performance. Pro řádění například na kluzkém povrchu potěší, že i u takto vysokého auta půjde vypnout stabilizační systém.

Zvenčí „erko” poznáte podle speciálních barev laku karoserie, devatenáctipalcových disků kol s pneumatikami o rozměru 235/40 či čtveřice koncovek výfuku Akrapović. Uvnitř najdete palubní desku ladící s lakem karoserie a sportovní sedadla z mikrovlákna. Předprodej novinky na českém trhu začne v polovině července, u prodejců bude k vidění v průběhu září.

Foto: Volkswagen

Uvnitř dekory ladí s lakem karoserie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám