Hlavní obsah

SsangYong se vrací do České republiky. Představuje novou generaci Koranda

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První fotografie, kde je vidět i nová generace modelu SsangYong Korando, se objevila na internetu. Tohle SUV dlouho slibovalo mnoho z konceptu e-SIV, ale nakonec z něj nemá prakticky nic.

Foto: SsangYong 4x

SsangYong Korando

Článek

Na přelomu roku se vrátila značka SsangYong do České republiky. Po mnoha letech chce zaujmout sice stejnou strukturou vozidel co do jmen, ale přesto zcela jinými modely. Zkrachovalá značka se totiž přerodila a současné modely nemají s těmi, které se zde prodávaly před lety, společné jen jméno.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

SsangYong Korando D20DFT

Foto: SsangYong

Proti konceptu e-SIV je to trochu nudný kousek

Korando je toho dobrým příkladem. Auto je postavené na společném základu s modelem Rexton, s nímž také sdílí design, takže můžeme bez uzardění říct, že jde o jeho zmenšeninu. Pod kapotou patrně nahradí staré čtyřválce o objemu 2,2 litru nové agregáty o objemu 1,6 litru. Přesná data ještě neznáme, ta se dozvíme v rámci ženevského autosalonu, kdy bude auto oficiálně uvedeno do světa.

Foto: SsangYong

Zadní partie vyniká prohnutým stříbrným páskem

Foto: SsangYong

Plně digitální interiér

Co víme, je, že zavazadelník má objem 551 litrů a na přístrojovce jsou dva digitální displeje. Ten za volantem má úhlopříčku devět palců, ten uprostřed pak víc než deset palců.

Zároveň se také ukazuje, že SsangYong pod novým vlastníkem (je jím indická Mahindra) chce zcela odříznout minulost. A tak se změní i znak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám