Hlavní obsah

Bugatti slaví 110 let novou speciální edicí modelu Chiron

Novinky, fra

I když bychom dnes Bugatti označili spíš za německou značku kvůli vlastníkovi, původ je ve Francii. Ke 110. výročí značky se tak vzdává hold právě zemi vzniku automobilů. Tohle auto si určitě nikdo s jiným nesplete.

Foto: Bugatti (3x)

Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti

Článek

Je už prakticky tradicí, že se k výročí automobilky dělají speciální modely. Zvlášť ty automobilky, které mají jen velmi úzkou produktovou nabídku a každé auto stojí hromady peněz. V obou případech samozřejmě exceluje Bugatti.

Ke 110. výročí tak vznikne speciální provedení modelu Chiron ve verzi Sport. Ta je o 18 kg lehčí než základní verze. Ve francouzském Molsheimu vyrobí dvacet těchto kousků, které budou rozpoznatelné na první pohled – jsou nádherně matně modré a na zadním křídle nebo na zrcátkách je francouzská trikolora. Samozřejmě ji najdete i jinde – třeba na víčku nádrže nebo v interiéru na sedačkách.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti

Modrá barva se pak dostává i do techniky, když za matně černými koly uvidíme modré brzdové třmeny a motor má také kryt stejné barvy.

Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti, jak se vůz oficiálně jmenuje, má stále ten samý motor, tedy vidlicový šestnáctiválec (do W) o objemu osm litrů s výkonem 1479 koní a točivým momentem 1500 N.m. Cenu výrobce nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám