Hlavní obsah

Do nehody v bílé tmě nabouraly dvě policejní auta i odtahovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízda po zasněžené silnici má svá specifika, k nimž patří výrazně delší brzdná dráha oproti suché či mokré vozovce. Pokud se přidá mlha nebo sníh zvířený od projíždějících aut, jediná rada je nad zlato – jet tak, abyste byli schopni zastavit na vzdálenost, na kterou vidíte. V Kanadě se to minulý týden nepovedlo.

Foto: Profimedia.cz

Takzvanou bílou tmu neradno podceňovat. (Ilustrační foto)

Článek

Minulou neděli bylo na dálnici nedaleko kanadského Montrealu zcela bílo a řidič odtahovky Sebastien Cote zrovna po dálnici jel. Cestou potkal dvě policejní auta, za která se napojil a jež před ním zvířila sníh tak, že toho moc neviděl. A když konečně uviděl, bylo pozdě.

Ta dvě policejní auta totiž nabourala do nehody několika vozidel, ke které mohla jet – detaily nejsou známy. Jedno z nich stálo napříč dálnicí a v časovém úseku, který měl řidič odtahovky na reakci, nebylo možné se mu vyhnout. A ani zastavit, jak si řidič s křikem uvědomil.

Nemáme zprávy o žádných zraněných, ale policisté mohou hovořit o štěstí, že zůstali ve svých autech. Kdyby už stihli vystoupit a stáli před nárazem odtahovky vedle vozů, mohlo to s nimi dopadnout opravdu špatně.

Co to znamená pro ostatní řidiče? Ta fráze je poměrně otřepaná – přizpůsobit rychlost jízdy podmínkám na silnici. Bílá tma, tedy podmínky nikoliv nepodobné tomu, co vidíme na videu, byla přítomna i u největší nehody na české dálnici D1 z roku 2008, při níž havarovalo více než sto aut.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám