Hlavní obsah

Neonacisté se vloupali na testovací trať Top Gearu. Způsobili škodu za 3 miliony

Právo, laz

Policie řeší vcelku kuriózní případ, který se 10. ledna odehrál na dunsfoldském letišti. To je světově proslavené zejména díky televizní show Top Gear, jejíž producenti využívají tento areál jako testovací trať.

Foto: Profimedia.cz

Na testovací trati Top Gearu, kde moderátoři prohánějí exkluzivní vozy, najdete letadel více. Vandalové se zaměřili na Boeing 747. (ilustrační foto)

Článek

Zrovna když nabíhá natáčení nové série populárního televizního pořadu Top Gear, řeší správci testovací trati nemilé okolnosti. Deník The Sun přišel s informací o vloupání, kdy vandalové v areálu minulý týden způsobili škodu blížící se v přepočtu třem milionům českých korun.

Hlavním terčem jejich řádění byl odstavený Boeing 747, který se za roky také již stal nedílnou součástí kulis testovací trati. Pachatelům se podařilo dostat se dovnitř, kde vytrhali sedačky, poničili okna a další vybavení.

„Po interiéru jsou vysprejovaná sprostá slova, ale také antisemitská hesla či svastiky,” řekl pro The Sun neznámý zdroj. Letadlo je sice odstavené a momentálně není schopné provozu ani letu, ovšem majitel si měl stěžovat na to, že nyní bude jakýkoli pokus o znovuzprovoznění ještě nákladnější. Pachatelé podle něj zřejmě šli po funkčních dílech, které se dají zpeněžit.

Zázemí pořadu Top Gear prý zasaženo nebylo, a tak by incident neměl mít vliv na natáčení. To prý pod zvýšenou bezpečnostní kontrolou probíhá od 10. ledna. V letošní sezoně stávajícího moderátora a závodníka Chrise Harrise doprovodí bavič Paddy McGuiness a kriketový hráč Andrew Flintoff.

Reklama

Výběr článků

Načítám