Hlavní obsah

Nový Mercedes CLA dostane variantu Shooting Brake. Vypadat bude takto

Právo, laz

Třícípá hvězda své portfolio v kompaktní třídě rozhodně nezúží. Naopak, na výběr bude na nové platformě z nejvíce předokolek v historii značky. Včetně odvozeniny nového CLA.

Foto: X-Tomi Design

Nová třída CLA brzy dostane i variantu Shooting Brake. Takto si ji představuje nezávislý grafik

Článek

Mercedes dávno nekončí, respektive nezačíná, sedanem střední třídy a hatchback třídy A už dávno není v kompaktní třídě Mercedesu anomálií. Rodina stuttgratských kompaktů se neustále rozrůstá a tento trend pokračuje i v nové éře modulární platformy MFA2.

Ofenzivu zahájila nová třída A a rodinné B. Očekává se duo crossoverů GLA a GLB, již se přidalo i „áčko” ve verzi sedan. Po premiéře „čtyřdveřového kupé” CLA druhé generace se očekává představení i praktičtější varianty Shooting Brake, stejně jako tomu bylo i u předchůdce.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (2014)

Takový vůz si představil maďarský grafik X-Tomi. Ve svém návrhu v úvodu článku se očividně inspiruje především karosérií stejného typu minulé generace. A není důvod, proč by pozitivně přijaté křivky chtěli u Mercedesu měnit. Klasické CLA v novém vydání narostlo do délky a šířky, naopak je o pár milimetrů nižší. Podobný trend se dá očekávat i u specifického kombi.

K představení novinky by mohlo dojít již na březnovém autosalonu v Ženevě. Nové CLA by mělo být jediným Shooting Brake v nabídce Mercedesu. Vždyť u aktuální třídy CLS, která menšího stylového sourozence designově inspirovala, vše nejspíš zůstane jen u klasické varianty rozplácnutého sedanu.

Reklama

Výběr článků

Načítám