Hlavní obsah

Nástupce corvette se může jmenovat Zora. Šlo by o poctu duchovnímu otci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Chevroletu Corvette jistě znají jméno Zora Arkus-Duntov. Je to jeden z duchovních otců tohoto modelu a zároveň jeden z největších proponentů toho, aby se motor přestěhoval doprostřed vozu. Corvette s motorem uprostřed se může jmenovat po něm.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette (Ilustrační foto)

Článek

Koncern General Motors zažádal v prosinci 2018 o patent na jméno Zora, píše americký web Autoblog. Není zatím jasné, na co ho chce použít, ale dlouho se spekuluje o tom, že toto jméno dostane corvette s motorem uprostřed. A to právě podle konstruktéra Zory Arkuse-Duntova.

Žádost o patent na toto jméno podal koncern už v roce 2014. K žádosti ale nepřipojil tzv. „Statement of Use”, česky „prohlášení o použití”. To je dokument o tom, jak chce firma patentovanou věc používat. Žádost tehdy vypršela. A spekulace o jménu novinky ztratily smysl.

Žádost zatím není kompletní

GM podle Američanů zatím k čerstvé žádosti o patent nepřipojilo prohlášení o použití ani nyní. Stejně jako před lety. Má na to však lhůtu, kterou lze opakovaně prodlužovat až na tři roky.

Právě ono prohlášení o použití odhalí více o tom, na co má jméno Zora koncernu GM být; že to bude pro novou corvette, je zatím jen předpoklad, nikoliv potvrzená informace. Odhalení corvette s motorem uprostřed by mělo proběhnout někdy tento rok - maskované prototypy byly zachyceny na nesčetném množství fotografií, např. níže - a jméno bude jasné nejpozději v tu samou chvíli.

Reklama

Výběr článků

Načítám