Hlavní obsah

Infiniti příští měsíc představí elektrický crossover

Novinky, fra

Budoucnost je v elektrice a také v crossoverech nebo SUV. A tak Infiniti na lednovém autosalonu v americkém Detroitu představí podobnou kombinaci elektrického crossoveru. I když zatím jen jako koncept.

Foto: Infiniti

Nový koncept od Infiniti

Článek

Infiniti se rozjelo ve velkém. Chce ukrojit opravdu pořádný kus koláče, na kterém si dnes pochutnávají značky jako BMW, Mercedes, Audi, Volvo, Lincoln… Jde na to z mnoha stran. Fanoušci trpělivě čekají na supersport Project Black S, který by měl mít techniku z Formule 1. Jenže to je taková specialita na dělání jména. Peníze dělají crossovery. A tak firma musí připravit něco, s čím vyrazí za zákazníky, až emisní limity podříznou krky spalovacím motorům.

V Detroitu se tak představí nový koncept, který tuhle ne úplně dalekou budoucnost představí. Zatím jen obrysová fotka pak ukazuje, že auto nebude mít zpětná zrcátka, ale pouze kamery, žádné kliky a skla budou pravděpodobně lepená. Také odhaluje, že nejde o dvoudveřový model, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale při bližším ohledání se objeví i linka zadních dveří.

Co bude na autě zajímavé, je hlavně jeho technika. Infiniti totiž vytvořilo novou elektrickou platformu, která se představí právě na tomto voze. Má být univerzální a nastartuje elektrifikaci v roce 2021.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám