Hlavní obsah

Dopravní zácpu v New Jersey způsobil déšť peněz

– East Rutherford, New Jersey, USA

Příčinou dopravní zácpy je často nehoda anebo prostě jen příliš silný provoz na daném úseku silnice. Na dálnici NJ-3 (New Jersey) v americkém městě East Rutherford, které je součástí aglomerace New York City, však problémy ve čtvrteční ranní špičce způsobilo něco zcela jiného, co člověk tak často na silnici nepotká - peníze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiči v New Jersey sbírali na dálnici rozsypané penízeVideo: AP

 
Článek

Doslova déšť peněz způsobil, že řidiči aut zastavovali, aby po dálnici posbírali co nejvíc hotovosti. Bankovky se vysypaly z obrněného auta, které je převáželo, poté, co se mu za jízdy otevřely zadní dveře.

Chamtivá nátura člověka pak způsobila, že několik aut zastavilo a jejich řidiči se jali peníze na dálnici lovit. Jenže, jak lze v hustém provozu na takové komunikaci očekávat, způsobilo to kromě zácpy také dvě dopravní nehody - a lovci snad mohou hovořit o štěstí, že je nikdo nesmetl.

Ovšem sebrat peníze, které vám nepatří, je pochopitelně krádež. Jeden z řidičů některé peníze posbíral a předal je posádce auta, ze kterého se vysypaly. Jenže prý spěchal do práce a tak hned zmizel; policie ho nyní chce vyslechnout.

Řada dalších lidí tak hodná nebyla, později ovšem mnozí donesli kořist na policejní stanici. Policie nabádá i ostatní lovce, aby všechno vrátili, v takovém případě prý nebudou stíháni.

Nechme ale stranou krimi-aspekt incidentu; zastavit provoz na dálnici proto, aby člověk sebral pár dolarů, a riskovat přitom zdraví svého auta i své vlastní, je vážně nerozum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám