Hlavní obsah

Během jediné noci ukradli kola z 33 nových vozů přímo před autosalonem

Dealerství Chevroletu v oklahomském městě Broken Arrow přišlo o třiatřicet sad kol ze zbrusu nových automobilů. Zloději je ukradli během noci z pondělka na úterý. Vzniklá škoda je samozřejmě vysoká.

Foto: Profimedia.cz

Ukradené kolo (Ilustrační foto)

Článek

Celkem třiatřicet zbrusu nových Chevroletů Camaro, Equinox, Traverse a Silverado postihlo řádění lupičů v americkém státě Oklahoma, a to přímo na zamčeném a osvětleném parkovišti dealerství Jim Norton Chevrolet. Zmizelo z nich celkem 132 kol a způsobená škoda je více než 50 tisíc dolarů, tedy 1,14 milionu korun.

Podle reportérky Lori Fullbrightové zloději překonali zámek brány, odstřihli elektřinu k osvětlení parkoviště a pak strávili několik hodin zvedáním aut a odmontováváním jejich kol.

Auta nechali stát na dřevěných špalcích. Některá z nich ale spadla a zaměstnanci dealerství je našli stát na brzdových kotoučích. To samozřejmě mohlo způsobit další škody.

Podle Davida Croteaua, šéfa dealerství, zločinci přestřihli vedení k lampám okolo jedné hodiny ráno. Okolo 4.40 ráno je na bezpečnostních kamerách podle Croteaua vidět odjíždějící nákladní auto. Zločinci za sebou prý zanechali nářadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám