Hlavní obsah

Zelenému peklu mezi SUV vládne Mercedes-AMG GLC 63 S

Novinky, fra

Není to nic, na čem by stála obchodní strategie automobilek. Je spíš příjemná prestiž říct o svém autě, že zvládlo severní smyčku Nürburgringu nejrychleji ze všech. A teď to o sobě může říkat Mercedes-AMG GLC 63 S.

Mercedes-AMG GLC 63 S je nejrychlejší SUV na severní smyčce NürburgringuVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Zelené peklo, jak se okruhu přezdívá, totiž není žádnou jednoduchou tratí. Každý rok se tam roztříská hromada aut, a to jak soukromých, tak i závodních. Je to extrémně těžký okruh, a navíc patří mezi legendy. Takže ať se na start postaví cokoliv, je zajímavé, když dojede do cíle nejrychleji ze všech svých konkurentů.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

A tak se na start postavil i Mercedes-AMG GLC 63 S, který chtěl pokořit Alfu Romeo Stelvio QV. Ta totiž zatím rekord mezi SUV držela s časem 7 minut a 57 sekund. Jenže 21 km dlouhý okruh dokázal Mercedes zajet za 7 minut a 49,37 sekundy. Zajímavé na tom také je, že za volantem neseděl žádný profesionální závodník, ale vývojový inženýr značky Markus Hofbauer. Ten ukázal, kde je přednost jeho auta. Objem totiž skutečně ničím nenahradíš. O litr větší motor (a o dva válce) má o 100 N.m větší točivý moment. Výkonem to být nemohlo – ten mají oba vozy přibližně stejné (505 vs. 503 koní ve prospěch Alfy Romeo).

Foto: Mercedes-Benz

Nový rekord na Nürburgringu pro SUV

Uvidíme, jak dlouho udrží německá značka své prvenství. Mezi SUV už se dostaly další rychlé modely, mezi kterými může zaúřadovat hlavně Lamborghini Urus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám