Hlavní obsah

Ford znovu navýší výrobu modelu GT, zájem byl enormní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford GT bude možné znovu objednat. Americkou automobilku přesvědčil nebývalý zájem, kdy se na tisíce vážných zájemců nedostalo. Nyní se dočká dalších 350 movitých fanoušků supersportovních aut.

Foto: Ford

Ford GT

Článek

Je to, jako když slavná kapela oznámí svůj „úplně poslední koncert“ a za dva roky jede na turné znovu. Ford GT měl být vyráběn ve striktně limitovaném množství. Nejprve 500 kusů, pak Ford přihodil dalších pět set. První várka modelu za 11 miliónů korun se vyprodala za jediný měsíc.

První listopadový den Ford na jeden měsíc „odemkne“ speciální stránku, kde lze GT objednat. Celkem se dostane na dalších 350 zájemců. Hermann Salenbauch, ředitel Ford Performance, uvedl, že poptávka po tomto modelu převyšuje nabídku v poměru šest ku jedné.

Jede až 347 km/h

V Evropě je zatím pouhých 80 Fordů GT, jeden kus se dostal i do České republiky. Zájemci museli vyplnit podrobný dotazník a mj. uvést, kolik Fordů vlastní, a popsat svůj vztah ke značce. [celá zpráva]

O pohon supersportovního kupé, které svým vzhledem odkazuje na původní dvě generace gétéček, se stará dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s výkonem 600 koní (441 kW). Ford GT se dovede rozjet až na rychlost 347 km/h.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford GT

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám