Hlavní obsah

Scala. Škoda zveřejnila jméno nástupce Rapidu

Novinky, maž

Škoda Auto zveřejnila název nástupce Rapidu. Nebude to felicia ani spaceback, jak novináři s oblibou spekulovali, ale jméno touto automobilkou dosud nikdy nepoužité a pro mnohé překvapivé - Scala.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision RS - fotka přímo z výstaviště v Paříži.

Článek

Proč zrovna Scala? Automobilka to vysvětluje následovně: jde o latinské slovo, které se překládá jako „schody“ nebo „žebřík“. A proč se auto jmenuje Škoda Žebřík? Inu prý proto, že, jak uvádí tisková zpráva automobilky, „s modelem Scala vystoupá Škoda hned o několik vývojových stupňů”.

„S novým modelem otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky Škoda. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu,“ uvedl šéf automobilky Bernhard Maier.

Název Scala v automobilovém průmyslu již dříve používal Renault. Jmenoval se tak levný sedan, který byl představen pro indický trh na podzim 2012. Škoda název použila na základě dřívějších dohod s francouzskou automobilkou.

Sériová podoba Škody Scala bude odhalena nečekaně brzy, už šestého prosince na speciální akci v Tel Avivu. Prodej pak bude podle našich informací zahájen v první polovině příštího roku.

Foto: Škoda Auto

Na zádi bude výrazným písmem napsán název automobilky

Sériová podoba vychází z pohledné studie Vision RS, novinkou bude velký nápis ŠKODA na pátých dveřích. Tento poznávací znak se pak objeví i na dalších modelech, dostane jej příští rok i malé SUV.

Všechny podrobnosti k studii Vision RS, předobrazu sériového provedení, najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Na zádi bude výrazným písmem napsán název automobilky

Může se vám hodit na Garáž.cz

Anketa

Líbí se vám název Škoda Scala?
Ano
17,9 %
Ne
82,1 %
Celkem hlasovalo 3501 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám