Hlavní obsah

Elektromobily Volkswagenu mají problém s karcinogenním kovem

Koncern Volkswagen možná bude muset svolat do servisu 124 tisíc elektrifikovaných vozidel, která v jedné ze součástek nabíjecího systému obsahují karcinogenní kadmium. Problém se týká elektrifikovaných aut značek VW, Audi a Porsche.

Foto: VW

Součástky nabíjecího systému některých elektrifikovaných volkswagenů obsahují kadmium. Na ilustračním snímku nabíječka plug-in-hybridního Passatu GTE.

Článek

Díly nabíjecího systému v dotčených elektrických a plug-in-hybridních volkswagenech, audi a porsche pocházejí od konkrétního, avšak blíže neupřesněného dodavatele. Mají obsahovat 0,008 gramu kadmia.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Passat GTE

Tento kov se běžně používá např. v televizorech, ale jeho použití ve většině součástek automobilů - nikoliv ve všech - je zakázané. Volkswagen na jeho obsah v nabíjecím systému přišel v květnu, načež pozastavil objednávky Golfu GTE. Součástku nahradil jinou, již bez kadmia, a vůz opět prodává.

Německý Úřad pro motorová vozidla (Kraftfahrt-bundesamt, KBA) nyní rozhoduje, jestli bude nutné nařídit svolávací akci, či nikoliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám