Hlavní obsah

Bojíte se karavanů? Kempovat půjde i s výsuvným obytným přívěsem bez kol

Novinky, fra

Kempování s karavanem není pro každého. Spoustu lidí odradí, že karavan je příliš velký a s přívěsem neumí. Navíc, kde s ním parkovat? A co když je malé auto? Utáhne takovou zátěž? Odpovědí na tyto otázky může být nový skladný přívěs bez kol.

Hitch HotelVideo: Hitch Hotel

 
Článek

Tahle myšlenka je tak strašně jednoduchá, že až člověku přijde divné, že na to nepřišel někdo už dávno. Expanzivních karavanů a přívěsů je už ohromná spousta. Výsuvné stěny zvětšují vnitřní prostor. Proč tedy tohle nevyužít v extrémním případě a nevytvořit jakýsi spací kvádr, který se dá jednoduše stáhnout? A co víc. Dá se přidělat na kouli za vozem, stejně jako třeba nosič kol apod.

Foto: Hitch Hotel

Hitch Hotel

Foto: Hitch Hotel

Hitch Hotel

Krabice, která se připojí na kouli, má rozměry pouhých 1,7 x 1,3 x 0,9 metrů. Pokud byste se báli něco takového zavěsit na kouli, tak vězte, že hmotnost je díky lehkým materiálům pouhých 108 kg! Takže lze snadno srovnat, jaké zatížení má tažné zařízení v technickém průkazu a srovnat to s možností nasazení této bedny s názvem Hitch Hotel. Samozřejmě že pokud se stáhne po nejmenší velikosti, celá krabice je vlastně volná pro převoz dalších věcí, takže jde o další nákladový prostor, kam se vejde třeba i horské kolo s odšroubovaným předním kolem.

A když se tenhle hotel „rozbalí“, vznikne místo pro přespání až tří lidí vedle sebe. Je samozřejmě uzamykatelný a má větrací okénka. Na nic jiného než spaní nebo sezení není. Není to extra komfort, ale to se dá jednoduše doplnit třeba předsíní. Z luxusní výbavy tak jmenujme jen LED osvětlení nebo USB port na nabíjení.

Na Kickstarteru už za pár dní vybrala firma skoro dvojnásobek požadovaných peněz na tento nový přívěs bez kol. Kdo se nadchnul, tak toho musíme zklamat. Prozatímní objednávky se berou pouze z USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám