Hlavní obsah

Muž v USA rozbil okno auta, aby zachránil psa. Má být potrestán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richard Hill rozbil v Ohiu okno zaparkovaného auta, protože štěně uvnitř se nehýbalo. Jenže policie už byla na cestě a po příjezdu obvinila jeho, nikoliv majitelku auta. Hill prý měl čekat déle.

Foto: Marek Bednář, Novinky

V našem experimentu teploměr v autě zaparkovaném na slunci celý den ukázal 55 °C. (Ilustrační foto)

Článek

Slýcháme to ze všech stran - nenechávejte ve vedru děti a psy v autech, když jdete nakupovat, protože uvnitř můžou zahynout. Jak rychle stoupá teplota v uzavřeném autě na slunci, jsme nedávno zkoumali. [celá zpráva]

Proto, když Richard Hill uviděl v autě zaparkovaném před obchodním domem psa, který se nehýbe, rozbil kladivem okno, aby ho vysvobodil. Když přijela policie, obvinila ho z poškození cizí věci.

V Parmě v Ohiu, kde se událost minulý týden seběhla, je takové konání posvěceno zákonem. Lidé, kteří vysvobodí psa či dítě z horkého auta i bez dohledu policie, nemusejí mít obavu z postihu pro rozbití okna cizího auta, píše web Cleveland.com, který zprávu přinesl.

Policie byla na cestě, muž přesto konal

„Velký pes se pohyboval, ale štěně se nehýbalo. Nevěděl jsem, jestli omdlelo, jestli je jen vyčerpané,” uvedl k incidentu Hill. Když v 16:12 okno rozbíjel, věděl, že policie je na cestě. Ta byla přivolána v 16:08 dalšími přihlížejícími a dorazila jen několik okamžiků po rozbití okna.

Majitelka vozu Carly Hartmanová přišla zpátky asi o 14 minut později, takže počítáme-li správně, psi by v autě čekali 21 minut. Za takovou dobu může teplota vystoupat dost vysoko, je-li venku vedro. Jenže ve městě Parma ten den bylo jen 25 °C.

Podle policie měl čekat déle

„Věříme, že má srdce na správném místě, ale měl počkat déle. Věděl, že policie je na cestě,” komentoval věc Dan Ciryak, seržant místní policie. Dodal, že střešní okno vozu bylo otevřené a boční okna byla pootevřená. A že policii trvalo přijet jen čtyři minuty. Právě to jsou důvody, proč by měl být muž popotahován policií.

Hill nesouhlasí - boční okna prý byla zavřené a to střešní bylo jen pootevřené. Obvinění se bude bránit u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám