Hlavní obsah

Můžete s kabrioletem do myčky? Mladíci to zkusili bez střechy i čelního okna

Je nápad projet mycí linkou v autě bez střechy šíleností, nebo příjemným osvěžením? Není to tak strašné, jak to vypadá, říkají dva mladíci, kteří to zkusili s vzácným Smartem Crossblade.

Foto: Profimedia.cz

Může auto nejen bez střechy, ale i bez oken a dveří projít martyriem mycí linky?

Článek

Podle zástupců automobilek je možné v moderních kabrioletech s plátěnou střechou jezdit do mycích linek, střecha to prý vydrží. A výsledky šílených nápadů to zkusit se staženou střechou jste na internetu možná už viděli.

Co jste ale pravděpodobně mezi kartáči neviděli, je auto bez střechy, dveří a čelního okna. A kterého byly vyrobeny jen 2 tisíce kusů – Smartu Crossblade, limitované edice z roku 2002.

„Začalo to jako sázka s mým nejlepším přítelem,” zní popisek videa na YouTube, zveřejněného o uplynulém víkendu. Na začátku videa si pak přečtete, že ten, kdo autorovi videa Calvinovi Courjonovi vůz půjčil, ho chtěl vrátit umytý. A tak ho umyli, jen trošku jinak, než si majitel možná představoval.

Kartáče nebolí, jen při sušení je strašná zima

„Je to docela v pohodě, je zima, ale kromě toho je to fajn. Nebolí to,” říkají pasažéři průzkumníci po skončení mycího cyklu. „Při sušení je strašná, strašná zima,” dodávají ovšem.

Smart Crossblade vůbec nemá střechu, ani žádnou skládací. Jeho interiér je však údajně uzpůsoben, aby odolal nepřízni počasí, takže by mu koupel v myčce neměla uškodit.

Reklama

Výběr článků

Načítám