Hlavní obsah

Audi a Mercedes představí svá elektrická SUV v září

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Segment elektrických SUV je od dob Tesly Model X velice lákavý. Však také svůj model chystá i domácí Škoda. Audi a Mercedes ji ovšem předběhnou, na letošní září se od obou německých automobilek chystají premiéry sériových verzí.

Foto: Mercedes-Benz

Nabíjení elektromobilu, ilustrační foto

Článek

Jako první představí své elektrické SUV Mercedes. Stane se tak v úterý 4. září na speciální akci ve Stockholmu, kde se nový model EQ C ukáže novinářům a významným hostům. Následovat bude výstavní premiéra na pařížském autosalonu zkraje října.

Audi se svým E-Tronem dorazí o pár dní později, konkrétně 17. září. I v tomto případě automobilka nachystala speciální představení, které se bude konat v San Francisku.

U obou modelů se očekává dojezd mezi čtyřmi a pěti stovkami kilometrů na jedno nabití, zatím nepotvrzená prodejní cena by měla atakovat dva milióny korun. Oba modely, k nimž zatím nejsou k dispozici podrobnější technické údaje, na silnice vyjedou až zkraje příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám