Hlavní obsah

Všechny modely McLarenu budou v roce 2025 hybridní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský výrobce sportovních automobilů McLaren nastínil své plány na příští roky. Do sedmi let by se nabídka měla rozšířit na 18 modelů (včetně derivátů a speciálně upravených aut), v roce 2025 by pak veškerá produkce McLarenu měla být hybridní.

Foto: McLaren

McLaren MSO Sport Series

Článek

Automobilka odhalila své oficiální plány během nedávného Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Nejzajímavější novou informací je fakt, že všechny modely budou hybridní, tedy v kombinaci benzínový a elektrický motor.

Hybridní ústrojí nebude v případě modelů McLaren primárně určeno k jízdě malou rychlostí na elektřinu, ale podobně jako třeba u firmy Ferrari půjde o co největší výkon. Automobilka slibuje třicetiminutový „plný výkon” na závodním okruhu.

Ročně šest tisíc automobilů

Ročně by chtěla automobilka z britského Wokingu prodávat šest tisíc automobilů. To bude znamenat i rozšíření dealerské sítě včetně Ruska, Indie a střední a východní Evropy. V České republice už značka zastoupení má, není o ní ovšem moc slyšet a třeba novinářská auta vůbec nemají v nabídce.

Všechny McLareny se vyrábějí výhradně ve Wokingu. Automobilka má jinak zastoupení ve 30 zemích světa. Do roku 2025 chce nabízet celkem 18 modelů, týká se to i derivátů a limitovaných edicí. V současné době si lze koupit jedenáct modelů z produkce McLarenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám