Hlavní obsah

Bentley slaví příští rok sté výročí, speciální edici odhalilo už letos

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když Bentley slaví stoleté výročí až v roce 2019, už nyní automobilka představila první ze sta kusů speciální edice Mulsanne W.O., která tohle kulaté výročí připomíná. A nejde jen o drobnosti jako speciální lak. Tohle auto má v sobě přímou připomínku původního vozu z roku 1918.

Stokusová série na počest stého výročí založení značky BentleyVideo: Bentley

 
Článek

Walter Owen Bentley před 99 lety založil automobilku s jeho jménem. Příští rok to bude rovná stovka, a tak musí značka tohle významné jubileum náležitě oslavit. A v téhle branži se samozřejmě oslavuje hlavně speciálními edicemi.

Ta aktuální nese iniciály jména zakladatele a přinese přesně sto kusů daného vozu. Všechny budou mít temně onyxovou barvu, jakou měl originální vůz s osmilitrovým motorem. Budou mít retro interiér, který opět bude navozovat dobovou atmosféru.

V nabídce bude vůz se standardním osmiválcem 6,75 l V8 s 505 koňmi (nedávno zástupci značky Bentley vysvětlovali, že u téhle značky se nehodí převádět výkon na kW) nebo 530 koní ve verzi Mulsanne Speed. V nabídce bude i prodloužená verze, ale to se bude muset majitel spokojit se slabším motorem.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Interiér je samozřejmě velmi luxusní, jsou v něm například i křišťálové skleničky dělané podle dobového vzoru. A pak je tam také jedna drobnost, která vůbec obvyklá není. V loketní opěrce je malá schránka, ve které je uříznutý plátek z klikové hřídele původního osmilitru.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Foto: Bentley

Původní kliková hřídel z osmilitru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám