Hlavní obsah

Tesla za jízdy samovolně vzplála. Příčina zatím není známá

Tesla Model S, řízená režisérem Michaelem Morrisem, v sobotu vzplála v Los Angeles. Důvodem požáru nebyla nehoda, jeho příčina zatím není známá. Nikdo při incidentu nebyl zraněn. Automobilka spustila vyšetřování, proč vůz začal hořet.

Foto: Tesla

Tesla Model S (na ilustračním snímku) samovolně vzplála v Los Angeles.

Článek

Hořící automobil není něčím zas tak neobvyklým a také vozy Tesla mohou vzplanout. Byly zdokumentovány případy, kdy se tak stalo po nehodě. Tahle černá Tesla ovšem údajně začala hořet sama od sebe.

Video bylo zveřejněno na Twitteru Mary McCormackovou, manželkou britského režiséra Michaela Morrise, který auto v tu dobu řídil. „Tohle se stalo mému muži. Žádná nehoda, zčistajasna – na bulváru Santa Monica,” stojí v popisku.

Podle zpráv webu BBC, který se odkazuje na web ABC, byli na místo přivoláni hasiči, aby vůz uhasili. Vidíme plameny vycházet zpod přední nápravy. Podle webu Electrek vzplála baterie, která je umístěna v podlaze mezi nápravami. Není známo, jestli je tento vůz vybaven elektromotory i na přední nápravě.

„Jsme rádi, že je náš zákazník v bezpečí. Tohle je velmi neobvyklý incident a spustili jsme vyšetřování, abychom zjistili, co se stalo,” uvedl mluvčí Tesly pro ABC News.

Hořící Tesla není výjimkou, ale většinou po nehodě

Byly zaznamenány případy, kdy vozy Tesla vzplály kvůli vážné nehodě, která poškodila baterii. V roce 2016 ve Francii však jeden vůz vzplanul i bez nárazu, sám od sebe, a to prý kvůli špatně nainstalovanému konektoru – tohle tedy není první případ.

Podle webu Electrek se vyskytly i incidenty, kdy baterie Tesly začala hořet po průrazu předmětem zespoda. Automobilka to vyřešila instalací ochranného krytu umístěného na spodek automobilu. Tesla tvrdí, že statisticky je u vozů této značky desetkrát menší pravděpodobnost požáru než u konvenčního auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám