Hlavní obsah

Tesla Model 3 ujela 975 km na jedno nabití. Pak musela do servisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva američtí fanoušci značky Tesla se rozhodli zajet rekordní vzdálenost na jedno nabití v Modelu 3. Cíl byl dosažen po zhruba 32 hodinách jízdy rychlostí cca 40 km/h - 606 mil, tedy 975 km. Po skončení pokusu se ale auto odmítlo nabíjet, takže muselo být odtaženo do servisu.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3 ujela 975 km na jedno nabití. (Ilustrační foto)

Článek

Existuje případ, kdy můžete začít oslavovat i ve chvíli, kdy vám v autě dojde palivo - pokud jste právě stanovili nový rekord v dojezdu na jedno nabití. Fanoušci Tesly Sean Mitchell a Erik Strait překonali rekord v dojezdu u Tesly Model 3.

Jezdili pořád dokola po trase dlouhé 1,6 kilometru v Denveru v americkém Coloradu. Trasa měla převýšení 3 metry a rychlost jízdy byla mezi 20 a 25 mph, tedy 32 až 40 km/h. Baterie jim došla po zhruba 32 hodinách jízdy a 606 ujetých mílích, tedy cca 975 kilometrech. Předchozí rekord měl hodnotu 901 km.

Podle Tesly je dojezd Modelu 3 na jedno nabití 310 mil, tedy necelých 499 kilometrů. Mitchell se Straitem se tedy dostali na téměř dvojnásobek. Zajímavé na tom je, že nejezdili po uzavřeném polygonu, ale ve skutečném provozu.

Pokus se ovšem konal bez zapnuté klimatizace a za venkovní teploty okolo 38 stupňů Celsia, takže zrovna snadná jízda to nebyla. Duo zastavovalo pouze pro výměnu řidičů a kvůli vykonání potřeby, jinak ne - i jídlo, které neměli na palubě, chytali za jízdy do rybářského síťového podběráku.

Pokus se ovšem neobešel bez problémů. Vůz sice dojel rekordně daleko, ale po připojení k rychlonabíječce se nabíjení nespustilo. Musel být odtažen do servisu.

Problém byl v tom, že se vybila i 12V baterie vozu. Ta je nutná k aktivaci rychlonabíjení, a pokud nemá dostatek energie, k aktivování nedojde. Po výměně baterie - byla údajně v tak špatném stavu, že nešla ani nabít - se vůz začal normálně nabíjet.

Reklama

Výběr článků

Načítám