Hlavní obsah

Hondu Civic Type R předělali na pickup

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, na co se díváte, není sériové auto. Dokonce ani ten základ, ta krásná Honda Civic Type R, nebyl sériové auto, ale předprodukční typ. A z toho uřízli kus střechy, vyndali sedačky a jako s pickupem s ním chtějí zajet rychlostní rekord.

Foto: Honda

Honda Project P

Článek

Samozřejmě že to není žádná oficiální věc. To si jen britské zastoupení značky Honda udělalo legraci a z auta, které jim zůstalo po předváděčce. A udělali něco, co nemá obdoby. Uřízli střechu, zadní sklo, vyndali sedačky a hned je z toho pickup. Samozřejmě přidali pořádný výztužný rám, kryt, pod který se vejdou dvě sekačky na trávu vedle sebe (samozřejmě Honda) a pár drobností.

Foto: Honda

Honda Project P

Foto: Honda

Honda Project P

Vzadu ale zůstal kus pátých dveří a na nich dokonce i původní křídlo na svém místě. Project P, jak jej nazvali, má pod přední kapotou standardní dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 235 kW (320 koní). Ten pohání samozřejmě přední kola. Standardní hatchback zvládne stovku pod šest sekund a maximální rychlost je 265 km/h. Pickup by to prý měl také zvládnout.

A samozřejmě hned někoho napadlo zajet na Nürburgring a zkusit si tam nejrychlejší kolečko pro pickup s předním pohonem. No tedy ono to nebude vůbec složité, protože tam žádný takový čas oficiálně stanovený není. Tak uvidíme, jestli tam auto skutečně vytáhnou.

Foto: Honda

Honda Project P

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám