Hlavní obsah

V naftových motorech Audi se objevila chyba, vstřikují méně AdBlue

Novinky, ČTK, maž

Audi řeší závadu s naftovými motory a vstřikováním AdBlue (močoviny). Problém se týká zhruba 60 000 modelů A6 a A7, které pohání poslední evoluce šestiválcového TDI o výkonu 200 kW (272 k). Automobilka svolává vybrané vozy ke kontrole a zároveň dočasně zastavila jejich prodej.

Foto: Audi

Audi

Článek

Firma uvedla, že nesrovnalosti objevila při interním vyšetřování problémů s naftovými motory v souvislosti s emisním skandálem, který vypukl ve skupině Volkswagen v roce 2015. Automobilka o problému sama informovala i německý spolkový úřad pro motorová vozidla KBA.

Společnost neupřesnila, o jakou nesrovnalost se jedná. Pouze uvedla, že ve spolupráci s úřady poskytne aktualizaci softwaru. Podle německého časopisu Der Spiegel vozy A6/A7 s daným motorem obsahují software, který uměle snižuje vstřikování močoviny (AdBlue), která díky selektivní-katalytické redukci snižuje emise oxidů dusíku.

Audi již v souvislosti se skandálem s emisemi u naftových vozů svolalo ke kontrole více než 850 000 vozů. Celá skupina Volkswagen pak milióny aut. Na odškodném a pokutách vyplatil koncern miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám