Hlavní obsah

Hyundai se nenaváží jen do Škody, novou Konou Electric popichuje i Teslu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jsi na tahu, Elone,” stojí na billboardu, kterým automobilka Hyundai inzeruje plně elektrický crossover Kona, údajně první svého druhu. Již dříve však existovala Toyota RAV4 EV a na vývoji její druhé generace se podílela i Tesla.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona Electric je předmětem popichování Tesly.

Článek

Hyundai Kona Electric je jedním z nejnověji představených elektromobilů - automobilka ho ukázala na ženevském autosalonu. Má být dostupný ve dvou verzích, které se budou lišit dojezdem, výkonem a jistě také cenou. [celá zpráva]

Ta silnější verze má nabídnout 64kWh baterii a dojezd 470 km dle normy WLTP. To je číslo, které může směle konkurovat vozům značky Tesla. A automobilka se rozhodla tohoto faktu využít v reklamní kampani.

„Jsi na tahu, Elone,” říká billboard, kterého si všiml Peter Campbell v Ženevě. Menším písmem dole stojí, že „první elektrické kompaktní SUV je tu”. Tesla na poli SUV nabízí zatím jen Model X, který je velký, luxusní a drahý.

Nejsme si jisti, nakolik tento billboard Elona Muska znervózní. Mimo jiné i proto, že v minulosti automobilka Tesla spolupracovala na druhé generaci plně elektrické Toyoty RAV4, a to ještě nebyl na světě ani Model X.

Za první elektrické kompaktní SUV se obecně považuje Toyota RAV4 EV první generace, která byla dostupná k pronájmu a později i ke koupi v letech 1997 až 2003. Je ovšem možné, že automobilka Hyundai našla mezi RAV4 a Konou nějaký rozdíl dost velký na to, aby své auto označila jako první.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 EV

Reklama

Výběr článků

Načítám