Hlavní obsah

Škoda Octavia RS bude od léta nabízena výhradně s výkonem 245 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obě nabízené sportovní verze Octavie se od letošního léta sloučí v jednu: namísto verze o výkonu 230 koní budou mít všechny varianty výkon 245 k a převezmou designové prvky z vrcholné varianty RS 245.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS

Článek

Vrcholem nabídky pro Octavii byla verze RS 245, na pomyslném druhém místě z hlediska nabízeného výkonu bylo provedení o výkonu 230 koní. Nově se bude nabízet jen výkonnější verze, a to jak v provedení kombi, tak liftback. Za kolik, zatím není známo, prodej bude zahájen během letošního léta. Nyní stojí slabší z obou provedení 706 900 korun, RS 245 pak přijde nejméně na 781 900 korun.

Standardem pro všechny Octavie RS se stává VAQ, tedy elektrohydraulicky ovládaná uzávěrka předního diferenciálu.

Škoda Octavia RS 245: DSG vs. manuální převodovka, zrychlení 0-230 km/hVideo: Novinky

Více koní než 245 v RS zatím nebude

Novinkou je paket Challenge Plus. Ten podle Zbyňka Straškraby z tiskového oddělení přinese černé koncovky výfuku a přední i zadní logo ve stejné barvě. Standardem budou i elektronicky řízené tlumiče DCC, volba jízdních režimů (sport, komfort, eko) a elektricky ovládané přední sedačky. V interiéru bude rovněž více prvků čalouněných alcantarou.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS 245

Standardní součástí jsou osmnáctipalcová kola, za příplatek jsou v nabídce i o palec větší. Sériově bude mít RS černou masku chladiče, což bylo dosud vyhrazeno pouze pro verzi o výkonu 245 koní. V nabídce bude rovněž digitální přístrojový štít, který se za příplatek dodává i do superbu, kodiaqu a všech verzí octavie.

Výkonnější verzi, která by nahradila současné RS 245, Škoda zatím nenabídne. Stane se tak patrně až v roce 2020, kdy by na trh měla dorazit nová generace octavie.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS 245

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám