Hlavní obsah

Bentley Bentayga míří na Pikes Peak, chce vyhrát mezi SUV

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley oficiálně oznámilo, že se zúčastní slavného závodu v coloradském Pikes Peak. Na start se první SUV od Bentley postaví v neděli 24. června.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga

Článek

První SUV od Bentley technicky vychází z Audi Q7. Britská automobilka bude závodit s nejsilnější verzí, která dostane ochrannou klec. Šestilitrový dvanáctiválec bude do kopce v Coloradu hnát 447 kW, tedy 608 koní. Točivý moment vrcholí při hodnotě 900 Nm v rozmezí 1250–4500 otáček. Dvanáctiválec je spojen s osmistupňovým automatem od ZF. Poháněna jsou všechna čtyři kola. Jejich velikost je minimálně 20, nejvýše 22 palců.

Coloradský Pikes Peak je celosvětově nejznámější a pravděpodobně nejobtížnější závod do vrchu. Dříve šotolinová, dnes asfaltová silnice na vrchol měří 20 kilometrů a končí v nadmořské výšce 4300 metrů. Na řidiče v závodu, který se jezdí od roku 1916, čeká celkem 156 zatáček.

O mety nejvyšší se chce letos poprat i Volkswagen. Ten chce naopak bodovat mezi elektromobily, jak oznámil loni v říjnu. [celá zpráva]

Foto: Bentley

Bentley Bentayga V8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám