Hlavní obsah

VW Polo Coupé vypadá výborně, do výroby se přesto nedostane

Volkswagen se začíná odklánět od třídveřových modelů, které dříve tvořily běžnou součást jeho nabídky. Scirocco se už nevyrábí, třídveřové Polo také ne a nad golfem se třemi dveřmi se stahují mračna. Nová ilustrace ukazuje, jak by takové polo ve verzi kupé vypadalo.

Foto: Kleber Silva

Volkswagen Polo Coupé na ilustraci Klebera Silvy vypadá docela lákavě.

Článek

Nový Volkswagen Polo je velmi povedené auto a ve verzi GTI to bude jistě schopná kapesní raketa. Jenže na rozdíl od minulé generace, ani GTI nedostanete ve třídveřovém provedení. Jiné než pětidveřové Polo se nevyrábí. [celá zpráva]

Také nad třídveřovým Golfem visí Damoklův meč už docela dlouho a lákavé, nasupeně vyhlížející Scirocco bylo před pár lety z prodeje staženo bez nástupce. To vše k nechuti fanoušků nejen Volkswagenu, ale zajímavějších, vzácnějších aut obecně.

Tuhle cestu Volkswagenu směrem k nudnější nabídce se snaží aspoň virtuálně zvrátit i brazilský designér Kleber Silva, který stvořil Volkswagen Polo Coupé. Můžete si ho prohlédnout na obrázku výše.

Ti zběhlejší v produktech VW si všimnou, že to je v podstatě Scirocco s trochu placatější přídí nového Pola. Vypadá ale docela dobře a designéři Volkswagenu by na něčem takovém klidně mohli začít stavět. A pojmenovat to třeba Corrado.

Foto: VW

Volkswagen Polo (2017)

Jenže nezačnou. Polo svým přechodem k pouze pětidveřové karoserii a mezigeneračním zvětšením říká, že chce být autem především praktickým, a do toho verze Coupé nepatří.

Jeho prodeje by asi určitě neospravedlnily výrobní náklady a Volkswagen má pořád na krku Dieselgate, která ho bude stát obrovské peníze. Vyvíjet malá, levná auta pro jednotky tisíc zákazníků ročně si v současné situaci nemůže dovolit, bohužel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám