Hlavní obsah

Bentley připravilo auta na počest závodních týmů

Bentley je značka, která vyrábí luxusní auta. Jenže jejich motory jsou tak výkonné, že si troufnou i na závodní tratě. A velmi úspěšně. Oslavou je speciální edice Continental 24.

Foto: Bentley

Bentley Contiental 24

Článek

Na Nürburgringu se koná každý rok jeden velmi náročný závod ADAC Zurich 24h. A tam nasadí Bentley své tři speciální závodní vozy do divize GT3. Ostatně Bentley má s těmito závody už dlouhou zkušenost.

Foto: Bentley

Bentley Contiental GT3

A na počest tohoto závodu se tu objeví i dvě speciální verze Continental 24 v závodních barvách stájí Deutsche Post a Magna, kde auta startují. Tmavě šedivá barva je vždy zkombinována se silně jasnou žlutou barvou Monaco Yellow či červenou St. James Red. Ale zákazníci značky Bentley jsou trochu konzervativní, takže pokud bude zájem, mohou udělat některý z plánovaných 24 kusů v trochu tlumenějších barvách.

Foto: Bentley

Bentley Contiental 24

Foto: Bentley

Bentley Contiental 24

Auto ale bude vždy mít doplňky z uhlíkového kompozitu, velké zadní křídlo, nová zrcátka, černé brzdové třmeny a černé sedačky s diamantovým prošíváním.

Pod kapotou jde o nejvýkonnější verzi Supersports, takže dvanáctiválec o objemu šest litrů s přeplňováním nabízí obří výkon 522 kW (700 koní) a hlavně točivý moment 1017 Nm. Auto s nemalou hmotností 2,8 tuny dokáže tenhle stroj katapultovat z klidu na stovku za 3,5 sekundy a maximální rychlost je 336 km/h.

Foto: Bentley

Bentley Contiental 24

Na luxusní auto docela dobré, že? Ostatně za ty peníze… vždyť auto stojí v přepočtu 6,6 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám