Hlavní obsah

Hyundai touží po luxusním SUV. Takhle bude vypadat

Automobilka Hyundai před časem vytvořila dceřinou značku Genesis, která nabízí luxusní auta. A tím nejlepším má být chystané velké SUV Genesis GV80.

Foto: Genesis

Genesis GV80

Článek

Genesis je značka, která vznikla za jediným cílem – vytvořit platformu pro vznik luxusních aut, konkurujících mercedesům, audinám, BMW, cadillacům… Jak se to firmě daří? Před rokem a půl jsme měli třeba test jednoho vozu. I když je pravda, že to bylo ještě před vznikem značky Genesis, takže testované auto se stále jmenovalo Hyundai Genesis. [celá zpráva]

A teď chce Genesis postupně připravit nové velké SUV, které by mělo být stěžejní v nabídce, nejvíc se prodávat, nejvíc vydělat. Koncept GV80 představený na autosalonu v New Yorku je prvním krokem k sériovému vozu. Těch kroků bude zapotřebí více. Hovoří se o tom, že první vozy z výrobní linky vyjedou za dva roky.

Foto: Genesis

Genesis GV80

Foto: Genesis

Genesis GV80

Ostatně, že je to koncept, je poznat na první pohled. Hodně netradiční přední maska se někomu může líbit, jinému ne, ale to je věc designu a vkusu. Zajímavé jsou střední perforované sloupky nebo tenoučké zadní svítilny.

Ultramoderní je interiér. Za volantem je sice klasická kaplička přístrojů, ale v ní jsou samozřejmě budíky v elektronické podobě. Nahoře uprostřed přístrojovky je veliký dvaadvacetipalcový zahnutý displej, kde se zobrazuje všechno – od rádia, přes klimatizaci, navigaci atd. Vše ovládat je ale možné nejen zepředu, ale i ze zadních sedadel. V opěradlech sedadel předních jsou malé štíhlé dotykové obrazovky, na kterých lze manipulovat s klimatizací, zatažením roletek, volbou muziky…

Foto: Genesis

Genesis GV80

Vůz má prý pod kapotou pohon na palivové články, tedy na vodík. Od této verze už ustoupilo mnoho značek, ale Hyundai se zatím drží. Možná je to dobře. Podle předpovědí odborníků orientace pouze na elektromobily je lichá a budoucnost patří vodíku. Uvidíme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám