Hlavní obsah

Nová Lada Niva nebude ruskou Dacií Duster

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z nesmrtelných ruských aut, Lada Niva, se dočká nástupce. Trvalo to jen čtyřicet let. Vývoj vlastního auta byl zahájen, potvrdil současný šéf této automobilky Nicolas Maure.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lada Niva

Článek

Lada Niva se představila v roce 1976 a prodává se dodnes. Jen s malými změnami, které většinou kopírovaly jen to nejnutnější, aby mohl být vůz dále prodáván, jako třeba náhrada karburátorové verze za vstřikovací apod.

Auto, které ale stále mnoho lidí miluje pro jeho extrémní schopnost průchodu terénem a jednoduchou konstrukci, dostane nástupce. Spekulovalo se, že půjde o upravenou verzi nové Dacie Duster. Ovšem na webu leftlanenews.com tuto verzi vyvrátil Nicolas Maure, současný šéf této automobilky. Ano, podle něj už vývoj začal, ale jde o vlastní vývoj a Dacia Duster s jiným logem to nebude.

Jen čtyřicet let tak trvalo, než Lada představila pětidveřovou verzi. [celá zpráva]

A zdá se, že stejně dlouho trvalo, než se v Toljatti usnesli, že by to chtělo změnu. Snad bude mít nový vůz trochu lepší antikorozní ochranu, lepší elektroniku a spolehlivější motor. Pokud chcete zavzpomínat, přečtěte si náš test vozu z roku 2015. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám