Hlavní obsah

Škoda u všech svých modelů přestala nabízet provedení GreenLine

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto na českém trhu v tichosti stáhla z nabídky ekologické verze svých modelů Octavia a Superb, zjistil web Vybermiauto.cz. O verze GreenLine byl malý zájem. Automobilka se chce soustředit na technologii CNG a plug-in hybridní modely.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb GreenLine

Článek

V minulosti Škoda nabízela verze GreenLine pro všechny své modely kromě citigo, později zůstala v nabídce jen octavia a superb. V sousedním Německu je stále možné koupit Superb GreenLine, v Česku už si ale „zelenou” octavii ani superb nekoupíte. Jedinou výjimkou je podle automobilky situace, kdy by si více kusů objednal fleetový zákazník.

Verze GreenLine se dodávaly s naftovým motorem 1.6 TDI a vždy s manuální převodovkou. Další nedílnou součástí byl snížený podvozek, pneumatiky s nízkým valivým odporem, systém start-stop (nyní již nabízený standardně do všech škodovek) nebo některé drobné optimalizace karoserie.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Greenline

Verze GreenLine má navíc selektivní katalytickou redukci, kterou jinak šestnáctistovka nemá. V praxi to znamená, že budete mít o trochu nižší spotřebu paliva (protože verze SCR likviduje NOx vstřikováním „nadbytečného” paliva), ale zase utratíte peníze za močovinu, kterou budete muset v závislosti na jízdním stylu každých cca dvanáct tisíc kilometrů dolévat. Spoustu zájemců o verzi GreenLine to jistě odradilo. Více se dočtete v našem nedávném testu Superbu GreenLine. [celá zpráva]

„Značka Škoda aktuálně připravuje model Superb s plug-in hybridním pohonným ústrojím, hybridní technologie bude rovněž v budoucnu nedílnou součástí SUV-ofenzivy značky Škoda,” uvedl pro Novinky Vítězslav Pelc z tiskového oddělení značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám