Hlavní obsah

Elektrická dodávka bývalých zaměstanců Tesly zrychluje lépe než Dodge Viper

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik bývalých zaměstnanců Tesly se vrhlo na vývoj vlastních automobilů. Prvním výsledkem kalifornské firmy nazvané Atieva je elektrická dodávka stojící na základech Mercedesu Vito.

Elektrická dodávka bývalých zaměstanců Tesly zrychluje lépe než Dodge ViperVideo: Atieva

 
Článek

Dodávka Atieva Edna vychází z Mercedesu Vito. Jen namísto turbodieselu dostala dva elektromotory, jejichž celkový výkon činí přes 900 koní. A to je porce, kterou mají pod svými kapotami nejúžasnější hypersportovní auta současného světa. Není tedy divu, že edna porazila jak BMW i8, tak supersport ze staré školy, Dodge Viper.

Test, jehož průběh si můžete pustit na přiloženém videu, samozřejmě nebyl nezávislý, poněvadž jej provedla sama automobilka, o schopnostech této „superdodávky” ale vypovídá mnohé.

Zrychlit na 60 mil v hodině (96 km/h) se podle firemních údajů podařilo za 2,98 sekundy, zdolání čtvrtmíle za 11,3 sekundy, a to rychlostí v cíli 188 km/h.

Nová elektrická dodávka (svou vlastní mimochodem vyvíjí i samotný Mercedes) ale do prodeje nepůjde, kalifornská firma na ní pouze testuje své dovednosti. Chystá ale elektrické sportovní kupé a crossover.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám