Hlavní obsah

Nový koncept od BMW oslavuje model 2002 turbo

BMW postupně odhaluje koncepty s přídomkem Hommage, které oslavují různé vozy a motocykly z historie značky. Teď je to 2002 Hommage concept, který si bere za vzor 2002 turbo.

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage concept

Článek

Série 02 vznikla u BMW před padesáti lety a byla to odpověď na nástup sportovních vozů různých světových značek. Neue Klasse mělo mezi sebou i 2002 turbo, což bylo vůbec první sériové přeplňované BMW. Dvoulitr tehdy přeplňovalo turbodmychadlo KKK a nabízel tak výkon 125 kW a točivý moment 240 Nm. Bohužel auto bylo představeno na začátku palivové krize, takže moc zákazníků si ho neobjednalo.

Na Concorso d‘Eleganza Villa d’Este, prestižní automobilové přehlídce historických vozů a motocyklů, tak bude krásný koncept motocyklu BMW R 5 Hommage následovat i kupé 2002 Hommage concept.

BMW 2002 Hommage conceptVideo: BMW

Na první pohled je zřejmé, že tohle není komplet nové auto, ale jde vlastně o přestavěnou dvojkovou řadu. Poznáte to hlavně na tvaru střechy a oken. Vpředu pak už je komplet nové ustrojení s jednoduchými světly, oddělenými mlhovkami a výrazným pruhem oddělujícím horní část karoserie od té spodní.

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage concept

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage concept

Tady je provedení z karbonu a odděluje dokonce vrchní část matnou od lesklé spodní. Další reminiscence pak přichází vzadu. Podívejte se na umístění loga automobilky vpravo od registrační značky. Jemné, efektní. Ale podívejte se sami na velmi povedené video, a také na fotogalerii v úvodu článku.

Automobil vypadá celkem zajímavě. Je na vás, jak byste ho ohodnotili. Líbí se vám, nebo byste raději viděli nějaký automobil skutečně historického vzhledu postavený na nových „vnitřnostech“?

Anketa

Ohodnoťte známkou BMW 2002 Hommage concept
1
84,2 %
2
4,4 %
3
3 %
4
1,3 %
5
7,1 %
Celkem hlasovalo 1066 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám