Hlavní obsah

Omlazený Nissan GT-R se poprvé podíval do Česka

Novinky, maž

Po evropské premiéře, která se překvapivě odehrála v dubnu na bratislavském autosalonu, zamířil poprvé supersportovní Nissan GT-R do Česka. Jedná se o verzi po faceliftu, kterou automobilka označuje jako modelový rok 2017.

Omlazený Nissan GT-R se poprvé podíval do ČeskaVideo: Novinky

 
Článek

Nissan GT-R už je na trhu dlouhých osm let, automobilka tento lidový supersport průběžně vylepšovala. Jeden z posledních faceliftů je ten, který se představil v březnu na autosalonu v New Yorku.

Dvakrát přeplňovanému šestiválci se zdvihovým objemem 3,8 litru inženýři přidali díky titanové výfukové soustavě další koně – nyní jich je 572 (431 kW), což je značný nárůst proti původním 480 k (353 kW) u modelového roku 2007.

Na vnějším designu si lze všimnout několika dílčích změn: nový jsou nárazník a maska chladiče s novým chromovaným provedením. Celkové úpravy podle automobilky přinesou lepší přítlak. Čelní sklo je další novinkou a údajně lépe izoluje hluk.

Nový volant, přehlednější multimediální systém

Uvnitř je jiný volant s nově umístěnými pádly (jedinou převodovkou pro GT-R byl a je šestistupňový automat). Nově tvarované jsou i sedačky s lepším bočním vedením a na středovém tunelu ubylo tlačítek – to vše díky vylepšenému multimediálnímu systému, který je posunut nad nově umístěné výdechy klimatizace a je tedy v lepším zorném poli řidiče.

Předběžná prodejní cena činí v Česku 2 660 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám