Hlavní obsah

VW Amarok dostal facelift, a hlavně šestiválec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série omlazování užitkových automobilů značky Volkswagen pokračuje. Velký pickup Volkswagen Amarok dostal velmi mírný facelift, ale především konečně pořádný motor – turbodieselový vidlicový šestiválec.

Foto: VW

Facelift Volkswagenu Amarok

Článek

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o probíhající změně užitkových vozů značky VW, kde jsme se zmiňovali i o možnosti nasazení nového motoru do amaroku. A naše slova se ani ne po čtrnácti dnech potvrdila. [celá zpráva]

Představujeme vám nový Volkswagen Amarok, jenž má pod kapotou důstojný agregát: V6 3.0 TDI s výkonem 165 kW (224 koní).

V6 TDI pro Volkswagen Amarok

Facelift Volkswagenu Amarok

Dosud byl vůz nabízen pouze se čtyřválci, což trochu nekorespondovalo se snahou značky o zasazení vozu do prémiovější třídy, než jsou třeba Toyota Hilux. Amarok prostě neměl být jen takový pracant s naleštěnými nárazníky. Šestiválec chyběl a Volkswagen tyhle informace od zákazníků měl už dlouho.

A tak s příchodem faceliftu nový motor přišel. Nabídne i 550 Nm, všechny tři možnosti pohonu kol (pouze zadokolku, připojitelný 4Motion a permanentní čtyřkolku) a spojení jak se šestistupňovým manuálem, tak i osmistupňovou automatickou převodovkou. Kombinovaná spotřeba podle tabulek bude 7,6 l na 100 km. Později přibudou i verze s výkony 120 a 150 kW (163 a 204 koní).

Volkswagen Amarok s turbodieselem V6 bude mít i označení na kapotě

Facelift samotný moc výrazný není. Jde jen o drobné retuše čelní masky. Novinkou je hlavně interiér, který prý prošel výraznější změnou, upravující vzhled přístrojovky více směrem k osobním sourozencům. Bohužel fotografii interiéru Volkswagen nezveřejnil. Z „civilnějších“ aut se do amaroku dostane také bezpečnostní výbava, zahrnující například předkolizní systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám