Hlavní obsah

Opel Astra kombi je v Česku o 40 tisíc levnější než octavia

Novinky, maž

Na české kolbiště vstupuje Opel Astra v karosářském provedení kombi a tedy s přehnaným označením Sports Tourer. Základní cena nejlevnější verze je v porovnání s octavií kombi o 40 tisíc nižší.

Foto: Opel

Opel Astra Sports Tourer

Článek

Opel v Česku verze kombi plošně zatížil příplatkem 25 tisíc korun, což je o pár tisíc méně, než kolik se připlácí za kombík u octavie. Současné akční ceny, které má Opel de facto neustále, však nůžky rozevřou ještě více. Zatímco nejlevnější octavia combi stojí v Česku s motorem 1,2 TSI (63 kW) 384 900 korun, astru combi se základním motorem (1,4/74 kW) seženete za 344 900 korun, tedy o rovných 40 tisíc levněji.

V případě nejlevnější verze je rozdíl o trochu menší, octavii combi s motorem 1.6 TDI (66 kW) koupíte od 442 900 korun, astru s naftovou šestnáctistovkou a mírně vyšším výkonem (70 kW) pořídíte nejméně za 419 900 korun (rozdíl 23 tisíc).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Combi

Foto: Opel

Opel Astra Sports Tourer

Astra v základu lépe vybavena, nemá kompletní pětiletou záruku

Pokud porovnáme základní výbavové stupně - Active (Škoda) a Selection. Výbava obou modelů se do značné míry shoduje, u obou dostanete v nejlevnější verzi 15palcová ocelová kola, rádio, přední okna elektricky ovladatelná, základní verzi rádia a kompletní sadu čelních, bočních a hlavových airbagů (octavia má navíc kolenní vzduchový vak).

Octavia má standardně tónovaná okenní skla, za klimatizaci a centrální zamykání s dálkovým ovladačem ale musíte vytáhnout z peněženky 11 500 korun. Astra má obě tyto vymoženosti „v základu”. Obě auta mají pětiletou záruku, u octavie sice musíte připlatit 2 000 korun, ovšem německá automobilka neposkytuje kompletní pětiletou záruku. Za metalický lak se připlácí prakticky stejně - 14 100 (octavia) a 14 400 (astra).

Anketa

Které auto byste si raději koupili?
Škodu Octavii Combi
25,9 %
Opel Astra Sports Tourer
74,1 %
Celkem hlasovalo 3204 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám