Hlavní obsah

Upravené trojkové kombi od BMW dostalo 820 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste fanoušci BMW? Zdá se vám BMW 335i v kombíku jako dokonalý vůz? Nebo byste měli ještě výhrady k nějakým dílčím nedostatkům? Co takhle zvýšit výkon? Třeba na 820 koní!

Foto: Mick Kok

BMW 335i JB4 Tuning Benelux

Článek

Tohle malé kombi od mnichovské značky si nechali majitelé upravit pomocí speciálního několikastupňového kitu JB4. Takže to, co vám ukážeme, není nějaký naleštěný kousek speciálního tuningového studia. Tohle je piplačka od základů.

Takže pod kapotou je klasický agregát z 335i, ovšem s pořádným kompresorem Garret. Samozřejmě, že úprava nemůže jít sama o sobě jen tak k motoru. S tím musí přijít nové prakticky všechno – od vzduchového filtru až po nový výfuk. Samozřejmě je tu také větší mezichladič stlačeného vzduchu a nová řídící jednotka s kompletním namapováním.

Foto: Mick Kok

BMW 335i JB4 Tuning Benelux

Výsledkem je 603 kW (820 koní) a 1024 Nm.

Auto také má nové brzdy o průměru 380 mm s osmipístkovými třmeny. Samozřejmostí jsou upravené pružiny a tlumiče, nový nárazník a také nová kapota z uhlíkového kompozitu. Ta na fotografiích ještě není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám