Hlavní obsah

Dva koncepty elektromobilů míří do Turína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva koncepty elektromobilů přiveze designér Umberto Palermo na autosalon do italského Turína, který proběhne od 8.- 12. června. K výrobě mají ale zatím daleko.

Foto: Umberto Palermo Design

Umberto Palermo Design Luce

Článek

V první řadě vám představíme kupé Luce, které je poměrně sexy GT na bázi nám zatím blíže neznámého elektromobilu. Jeho štíhlé a elegantní tělo váží 1200 kg a ukrývá elektrické hnací ústrojí o síle 215 kW (288 koní) a 370 Nm. O akumulátorech nic nevíme. Informace jen říká, že dojezd na jedno nabití je 340 km.

Auto má těžit především ze své extrémně nízké hmotnosti, která je daná vysokým podílem lehkých a recyklovaných materiálů, jako je hliníkový kokpit apod.

Foto: Umberto Palermo Design

Umberto Palermo Design Luce

Druhý vůz se jménem Valentino je vlastně nedesignovaná Tesla Model S. Karoserie by měla být vyrobena z uhlíkových vláken, ale to nám trochu nehraje s celkovou hmotností, protože ta má být stejná jako u sériového vozu, tedy 2100 kg. Každopádně všechny vnitřnosti jsou stejné jako u Tesly, takže třeba dojezd auta by měl být někde kolem 500 km.

Foto: Umberto Palermo Design

Umberto Palermo Design Valentino

Foto: Umberto Palermo Design

Umberto Palermo Design Valentino

Foto: Tesla

Tesla Model S (2016)

O tom, jak se vám auta líbí, můžete hlasovat v naší anketě.

Anketa

Které z aut je podle vás nejhezčí?
Valentino
39,4 %
Luce
44,5 %
Tesla Model S
16,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 584 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám