Hlavní obsah

Volvo dá do 100 britských rodin auto se samočinným řízením

Jak nejlépe otestovat nějakou technologickou novinku? Přece tak, že ji zpřístupníte určitému okruhu obyčejných uživatelů, kteří ji budou pravidelně využívat. Volvo tak najde 100 rodin, které budou testovat jeho vozy se samočinným řízením.

Foto: Volvo

Volvo, které nepotřebuje řidiče.

Článek

Letos proběhne výběrové řízení a příští rok se do Velké Británie dostane sto vozidel se semi-autonomním řízením. Samozřejmě že to není samočinné řízení úplné. Volvo zatím připravuje poloviční řešení, které dokáže řídit na dálnicích s více pruhy. Autonomní řízení na všechny silnice je ještě ve vývoji.

Volvo očekává, že všechny poznatky, které dostane od všech nových dočasných majitelů vozidel, budou o několik řádů přínosnější než jakýkoli test na uzavřeném okruhu nebo pod vedením technika z továrny.

Foto: Volvo

Volvo, které nepotřebuje řidiče

Co si Volvo od nového systému slibuje? Především snížení nehodovosti, a to až o 30 %. Podle statistik se většina nehod stane kvůli lidské chybě. Technika by měla tak mnoho nehod zcela vyloučit ze seznamu. Volvo se tak chce přiblížit svému závazku, že v roce 2020 se v jejich nových autech nikdo nezabije. Natolik mají být bezpečná a sama mají čelit důvodům a následkům nehod, že nikdo, kdo pojede v těchto vozech, nepřijde o život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám