Hlavní obsah

Volvo představilo interiér pro nejvyšší luxus

Jezdit ve volvu a mít větší luxus než v rolls-roycu? I to je možné. Pokud se tedy začne vyrábět Excellence Lounge Console, nyní představená v Pekingu. Na rozdíl od anglické limuzíny se totiž nerozpakuje odstranit křeslo spolujezdce.

Foto: Volvo

Volvo S90 Excellence Lounge Console

Článek

Sedadlo spolujezdce je pro nejbohatší manažery vlastně zbytečností. Vepředu je řidič, který je vozí. Vzadu za sedadlem spolujezdce jezdí oni a vedle nich maximálně tajemník či manželka. A tak Volvo připravilo koncept interiéru, který zcela odstraňuje toto místo a vkládá sem místo něj jakousi speciální konzoli.

Spodní část může sloužit třeba jako podnožka. K ní je pak připevněna pomocí ramena velká obrazovka, která je vlastně multimediálním systémem, počítačem, přístupovým bodem k internetu apod. Člověk na zadním sedadle má extrémně místa pro nohy, prostor pro práci i zábavu a také soukromí. Vždyť hlavová opěrka řidiče má jakési „ucho“, které mu cloní v pohledu vzad.

Foto: Volvo

Volvo S90 Excellence Lounge Console

Foto: Volvo

Volvo S90 Excellence Lounge Console

Mezi sedadly je pak rozměrný box, který ukrývá ledničku, prostor pro dvě ručně vyrobené sklenice od Orrefors a také držáky na nápoje, které mohou jak chladit, tak i ohřívat.

Na celém konceptu nás zaujalo také jméno šéfdesignéra Thomase Ingenlatha. To je jiná designérská písnička než ta, kterou si notoval při svém působení ve Škodě Auto, že?

Foto: Volvo

Volvo S90 Excellence Lounge Console

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám