Hlavní obsah

Renault kompletně odhalil nový koleos

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První generace SUV Koleos se prodávala velmi špatně, ostatně samotný model nepřinášel nic, kvůli čemu by měl nutit zákazníky, aby běželi do autosalonu. Ale druhá generace vznikla a Renault ji právě představil.

Foto: Renault

Renault Koleos (2016)

Článek

Nový koleos opět sdílí techniku s Renaultem X-Trail. Vzhled pseudoterénního renaultu vychází z modelu Talisman, s nímž sdílí prvky vnějšího designu.

Také interiér je podobný tomu v talismanu, což mimo jiné znamená dotykovou obrazovku multimediálního systému R-Link 2 a stejné rozvržení ovládacích prvků. V koleosu je samo sebou větší posaz než v talismanu.

Foto: Renault

Renault Koleos (2016)

Koleos na délku měří 4670 mm a nabízí rozvor náprav 2710mm. Světlá výška činí slušných 213 mm, takže v lehčím terénu se tento model neztratí. V nabídce jsou stejné módy pro pohon všech kol jako u X-Trailu: 2WD, 4WD Auto a 4WD Lock.

Foto: Renault

Renault Koleos (2016)

Čtyři motorizace, dvě převodovky

V nabídce jsou dva vznětové a dva zážehové motory ve výkonovém rozpětí 96 kW až 127 kW (130–173 k). Vybírat lze s šestistupňové převodovky nebo z bezestupňového automatu.

Koleos dorazí na tuzemský trh za neuvedenou cenu ještě letos. Výroba probíhá ve dvou závodech: v Číně (bez exportu do jiných zemí) a v Jižní Koreji – pro celý svět.

Foto: Renault

Renault Koleos (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám