Hlavní obsah

Lexus RC F GT Concept: dietou o 360 kg lehčí

To, co představil Lexus a my vám představujeme, je jen koncept. Značka jím ukazuje, co všechno by dokázala u speciálů s názvem F, kdyby chtěla.

Foto: Lexus

Lexus RC F GT Concept

Článek

Lexus má dvě auta: Lexus RC F a RC F GT3. První je sériový vůz, druhý je závodní speciál. Tohle nové auto s přídomkem GT patří mezi ně. Není výjimečné motorem. Ten je stále stejný a bez úprav. Jde o vidlicový osmiválec o objemu pět litrů s výkonem 351 kW (477 koní) a točivým momentem 530 Nm.

Auto ale prošlo drastickou redukční dietou, která mu pomohla shodit pěknou hromadu kilogramů. Pomocí nové kapoty, střechy víka zavazadelníku, blatníků, aerodynamických prvků a úprav interiéru pomocí uhlíkového kompozitu a výměny skel za polykarbonátová, skončil vůz s výslednou hmotností na 1420 kg.

Foto: Lexus

Lexus RC F GT Concept

Pod kapotou se přece jen trochu věcí změnilo. Motor má upravený chladicí a mazací okruh a je tam nový výfuk. Také pružení patří k závodnímu vybavení a software na systému řízení a stabilizace kol (VDIM) také poskočil do kategorie závodních.

Škoda, že Lexus nezveřejnil, co dokáže automobil s takovou hmotností. Se sérovou hmotností auto zrychlí na stovku za 4,5 sekundy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám