Hlavní obsah

Maserati začalo prodávat své první SUV, v Česku stojí od 1,6 miliónu

Novinky, maž

Do Česka dorazilo levante, SUV od Maserati. Základem jsou šestiválcové motory a později přijde i osmiválec původem z Ferrari. České ceny začínají na částce 1,6 miliónu korun včetně daně.

Foto: Maserati ČR

Maserati Levante během české premiéry

Článek

Oficiální český importér registruje dvacítku závazných objednávek. V nabídce pro levante jsou zatím tři šestiválce, jeden spaluje naftu. Jde o třílitrový motor od VM Motori, který na všechna čtyři kola skrz osmistupňovou automatickou převodovku ZF posílá 275 koňských sil (202 kW) a 600 Nm točivého momentu. Tato verze váží „nesportovní” 2,2 tuny, italský výrobce se ale chlubí rekordně nízkým aerodynamickým odporem (cx = 0,31).

Foto: Maserati ČR

Maserati Levante během české premiéry

Také další z motorů je vidlicový šestiválec s úhlem rozevření 60 stupňů. Benzínová jednotka se nabízí se dvěma výkony - slabší nabízí 350 k (257 kW), silnější pak 430 koní (316 kW). Tato - prozatím nejvýkonnější verze dostupná za 2,4 miliónu korun - zvládne „stovku” za 5,2 sekundy a dovede auto rozpohybovat až k metě 264 km/h. Díky brzdám od Bremba toto provedení zastaví ze stokilometrové rychlosti na pouhých 34,5 metrech.

Všechny motorizace tohoto 5003 mm dlouhého, 1968 mm širokého a 1679 mm vysokého SUV jsou spojeny s pohonem všech čtyř kol od firmy Magna Steyr. Díky třímetrovému rozvoru je levante dostatečně prostorné a zavazadlový prostor také nestrádá - nabízí 580 litrů. Základem jsou devatenáctipalcová kola, ale můžete mít i „dvacítky” a „jednadvacítky”.

Foto: Maserati

Maserati Levante

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám